Sparetips

Det er alltid kjekt å kunne spare litt i hverdagen enten man er på strengt budsjett, vil bruke pengene på ferie eller spare til noe man ønsker seg. Så her en noen tips.


 • Handle på nettapoteket. Flere har alternativet at du kan bestille på nett og hente i butikk. Og på reseptfrie varer som man bruker mest kan det være nesten halv pris. Om ikke du kan hente i butikk er komplettapotek.no flott. Jeg kjøpte akkurat ansiktsrens til 40%.

 

 • Kjøp sminke- og hårprodukter på nett. Det er akkurat de samme merkene du handler ellers. Men du kan være heldig å få det til sterkt reduserte priser. Jeg handler mye på blivakker.no. Men det gjelder å følge litt med for tilbudene er gjerne en begrenset tid.

 

 • Kjøp deg en menskopp. Da slipper du utgiftene på både bind og tamponger. Det passer kanskje ikke for alle, men det skader ikke å prøve. Jeg har kjøpt Organicup.

 

 • Handle på salg. Og da mener jeg ikke at du skal handle hva som helst som er på salg. Jeg mener du kan kjøpe det du uansett skal ha- til en billigere penge. Følg med på kampanjer og i butikker hvor du handler dine basisvarer eller favorittmerker. Når det er 40% i en butikk, hamstre inn favorittundertøyet, sokker eller topper, når de har salg på biff -kjøp og frys ned eller når de har salg på kosttilskudd -kjøp to pakker.

 

 • Ikke ta med deg bankkortet om du ikke skal handle. Du kan fint la bankkortet ligge hjemme når du skal på trening, en tur i skogen eller på vennebesøk. Men det er alltid greit å ha litt cash i tilfelle du kommer på at du trenger melk eller egg.

 

 • Lær deg å bake og ha en en fast bakedag i uka. Særlig om du er opptatt av hva du putter i deg kan det bli dyrt med bakevarer. Hvorfor ikke ha en fast dag du baker det du trenger for en uke. Rundstykker, brød, en kake og kanskje noen lunchhorn. Det meste smaker like godt fra frysa.

 

 • Spis opp det du har i skuffer og skap. Skaff deg oversikt over det du faktisk har og bruk en uke på å spise det du har liggende som ikke forsvinner så lett til vanlig.

 

 • Ikke dra på kjøpsenter om du ikke skal ha noe. Dra et annet sted.

 

 • Lån bøker og filmer på biblioteket. Biblioteket er og en ypperlig plass å ta med ungene på gratis eller billig underholdning. De kan leke og lese, eller være med på de mange aktivitetene og forestillingene som skjer.

 

 • Lag ukesmeny og handleliste. Denne svikter aldri, jo bedre planlagt jo bedre for økonomien -og miljøet. Og ta en titt i hylla for varer som snart går ut i butikken. Er det til middagen samme uka spiller det jo ingen trille om den går ut om 3 dager.

 

 • Ikke kjøp en masse gaver utenom jubileum, bursdager og jul. Da blir det enda mer stas med gavedager. Bruk heller pengene på å gjøre noe sammen. Og du kan alltid lage et kort eller bake litt.

 

 • Kjøp bare det du trenger til vanlig. Og gjør det å unne seg no ekstra til akkurat det -no ekstra.

 

 • Dusj på treninga.

 

 • Ikke kjøp usunn mat og drikke i ukedagene. Det er et ganske stort pengesvinn hos mange.

 

 • Finn på noe gratis istedenfor å tusle rundt på kjøpesenteret. Tren sammen, gå en tur eller inviter noen hjem. Med barna trenger det ikke å være digre parker som koster skjorta - de er som regel like glade på lekeplassen, biblioteket eller på tur i skogen. Ta med noe godt å spise og besøk litt ulike lekeplasser. Så kan du ta med en termos med kaffe til deg.

 

 • Handle på Holdbart eller Holdbart.no. Jeg er så heldig å ha fått en holdbartbutikk i nærheten. Der selger de varer med kort tid til holdbarhetsdato. Ferskmaten kan jeg fryse ned, toalettartikler bryr jeg meg ikke om datoen på og tørrvarene kan jeg kjøpe det jeg trenger for de neste ukene. Supert opplegg til en brøkdel av vanlig pris. Og supert for miljøet.


Da håper jeg du har fått noen gode tips. Og selvfølgelig gjelder alltid disse tipsene. Vask på lave tempraturer, spar til fulle vasker, skru av lys og ned varme i rom du ikke bruker og skru av krana når du ikke bruker vannet.

 

God sparings.

 

guro