Provoserende vegansk burger.

Jeg skjønner ikke det voldsomme sinne for eksempel veganske eller vegetarianske versjoner av mat vekker i noen.

Når man tilbyr en vegansk versjon av et kjøttprodukt og kaller det det samme -er det nok for at folk lett skal vite hva det er og hva det skal brukes til. Men om du da kjøper det, skjønner de ikke hvorfor du er veganer i det hele tatt. «Kan du ikke bare kjøpe en ekte burger da..om det er burger du vil ha.»

Samme sinne er det mot elbil og andre produkter som fremstilles som miljøvennlig og sunt for deg. Et raseri blant folk om at «da må du velge det kun av idealistiske årsaker og du må gjennomføre hele livsstilen». Ellers føler de at de kan ta deg i juks.

Det er mange grunner til at folk velger det de gjør, og det har vel egentlig ikke andre noe med. Akkurat som at de som spiser masse kjøtt og kjører drivstoffbil også kan gjøre som de vil uten å få huden full av en grønn kriger.

Jeg spiser gjerne vegansk fordi jeg er allergisk mot meieriprodukter. Mye passer meg ikke fordi jeg ikke tåler godt bønner, linser og rotgrønnsaker. Men når jeg finner et produkt som ser godt ut prøver jeg det. Da kan jeg samtidig gjøre noe som er litt bedre for miljøet. Og om det het noe helt annet, eller det bare ble laget helt nye retter hadde det vært vanskeligere for oss som ikke er godt bereist i veganske oppskrifter å kunne bytte ut innimellom.

Så isteden for å bli så provosert og ville «sette fast ideologiske mennesker» i diskusjoner de ikke har bedt om- prøv å være litt åpen og lær noe nytt isteden.

Jeg kjører elbil på grunn av økonomi- og miljø.. Det går an det.

guro